Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szczegółowe reklamowanie serwera!

Ikarius

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

<-----

reklama

x

Cześć wszystkim, chciałbym pokazać wam jak reklamować serwer Minecraft, tak wiem, były takie tematy, ale jest kilka trików, które nie zostały opublikowane. zapraszam do czytania :P

1. Mpcforum

1.

Na mpcforum łatwo można się wybić z serwerem, w godzinach szczytu, dział publikacje serwerów minecraft ogląda około 500 użytkowników.

Musimy spowodować aby nasz serwer był jak najwyżej listy, odświeżając temat.

Regulamin mpcforum mówi że możemy odświeżać nasz temat co 24h. 

Zakaz ten można ominąć, Gdy:

Piszemy @ref odświeża nam się temat i ląduje na górze listy.

aby ominąć zakaz odświeżania raz na 24/h musimy pisać co jakieś 3-4 min nowy @ref lub coś innego.

Tym sposobem, zamiast pisać nowy post, dołączy się on do starego posta, jakimś cudem odświeża nam ten temat  bez pisania nowych postów, gdy za dużo napiszemy możemy edytować usunąć i pisać od nowa, w ten sposób można na 50 slotowym serwerze osiągnąć 30-40/50 Graczy, w pierwszy dzień serwera. (Weekend).

2.

Napisz wcześniej zapowiedź, ekscytującą, z fabułą, z ciekawymi obrazkami, ogólnie aby miło się czytało.

Zapowiedź ta nam pomoże w uzyskaniu większej ilości graczy przy starcie, Gdy mamy nawet kilka tygodni zapowiedż + korzystając z 1 sposobu serwer może się zapełnić w mgnieniu oka. Pamiętaj aby temat nazwać ciekawie, coś co przyciągnie graczy.

3.

* Mie powinieneś tworzyć 100 tematów, które osiągają bo 50 wyświetleń oraz 2-3 odpowiedzi.

Zrób jedną a porządną zapowiedź, która osiągnie duże wyniki wyświetleń jak i odpowiedzi, Temat jest wtedy oznaczony "Gorący"

Dzięki czemu wyróżnia się spośród innych serwerów na które nie warto wchodzić.

4.

Stwórz ankiete i nakłoń różnymi sposobami graczy aby się wypowiadali, głosowali czy serwer jest fajny, nie którzy użytkownicy kierują się zdaniem innych, nie mają swojego, lecz wpływa to twoją korzyść.

Pokoloruj różne teksty wyrwane z tekstu, np "pomóż nam, prosimy tylko o Lubie to"

Rada

Możesz poszukiwać osób na mpcforum którzy polecą ten temat. Im więcej ludzi go zobaczy tym lepiej, im wyżej na stronie jest tym lepiej. Nakłoń graczy z serwera aby się wypowiadali, znajdź ekipe która odświeżać będzie ci temat, 5 osób i temat jest cały dzień na górze strony ze sposobem nr 1.

lolzir.png

2. Youtube

Sposób Youtube jest  raczej dla bardziej gamerów, którzy mają 1000+ subów.

Dzięki temu sposobowi twoi widzowie/Twojego gracza będą mogli grać z nim, napewno by chcieli wystąpić na youtubie, nakręcenie 1 filmiku naprawde pomaga, reklama ta zawsze będzie działać i nie trzeba jej poświęcać aż tyle czasu.

Poszukuj youtuberów na serwerze, najlepiej 1000+ widzów, Ogłaszaj to jak tylko możesz a napewno po jakimś czasie ktoś się zgłosi.

Odsyłam was do innego poradnika jak łatwo można wybić się na youtube:

http://www.mpcforum.pl/topic/881675-tutjak-nabi-wywietleniasubylike-na-kanale-youtube-z-minecraft-nie-tylko/?hl=+youtube

Można również wykupić "sławe" na youtube, lecz jest ona droga.

lolzir.png

3. Dodawanie serwera do różnych list

* Dodawanie serwera do różnych list serwerów odbywa się tak:

na każdej liście, mamy coś takiego jak punktacja serwerów, możemy dodać serwer, a następnie nakłonić administracje/graczy aby nam przyznali taki punkt, jeżeli ktoś wpisze w googlach np, lista serwerów survival minecraft

Twój serwer może być na pierwszej stronie jako pierwszy na liście dzięki punktacji, skorzystaj z tego a gracze znudzeni, szukający rozrywki napewno wejdą na twój serwer.

Np

Minelist

planetminecraft

minecraft-list

lolzir.png

4. Wykupienie reklam.

Wykupienie reklam polega na umieszczeniu danego  ip/strony w obrazku i dodanie go na daną strone, najlepiej skontaktować się z jej administratorem, płacimy mu nie wielką sumę i jeśli użytkownicy wchodzą na jego strone widzą serwer. 

Strona oczywiście musi być często odwiedzana, o tematyce minecraft.

Słyszałem że na nie których hostingach oferują coś takiego. nie moge podać nazwy bo nie którzy się zbulwersują :P Rozmawiałem z jednym z ich administratorów, jeżeli serwer jest dobry, wykupiony u nich, mogą się zgodzić, ale nie muszą, przed wykupieniem serwera najlepiej się skontaktować z administratorem.

Reklamy można wykupić na wiaderku, nk, google, w tvn, na fb

(na wiaderku, była kiedyś reklama za 20zł)

(w google już za 300zloty)

(w TVN 0 5:30 trzydzieści sekund reklamy kosztuje 400złoty)

(na facebooku 1kliknięcie 0,40-0,80groszy)

(na nk całodniowy baner 100000złoty) 

^

^

To akurat znalazłem na mpcforum, cennik ;d

lolzir.png

Poradnik pisany w 100% przeze mnie, mam nadzieje że przydatny, szczególnie dla "zielonych" otwierających pierwszy serwer.

Zajrzyj na mój profil ! znajdziesz tam wiele przydatnych tutoriali.

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

w telewizji może taki cennik na "Telewizji Trwam" jest ale na pewno nie na "TVN" ani "Polsat" itd,co do portalu nk nie opłaca się płaci za banner liczony w dniach i na pewno tylko nie kosztuje ,bo zwyczajne niekiedy spam boty czy reklamy typu wygrałeś ipod'a tyle by nawet nie zapłaciły.Lepiej w kliknięciach :)

1379958827-U247153.png

Opublikowano

@nero reklama jest puszczana o 4 rano, więc wtedy nie ma tylu ludzi ;d moze dlatego tak tanio,

zreszta chodzi o reklame, po jakims czasie napewno ci cos da.

Zajrzyj na mój profil ! znajdziesz tam wiele przydatnych tutoriali.

Opublikowano

hmm takie reklamy drogie (nk) to sie nie opłacają :P chyba że wejście na serwer płatne 100 zł za godzinie i zero lagów :P

prosze prosze prosze prosze daj +

jak w jakiejś grze jest Ranun czasem to nie jestem ja wtedy szukać mnie pod nickami GRanun lub RRanun

Opublikowano

w telewizji może taki cennik na "Telewizji Trwam" jest ale na pewno nie na "TVN" ani "Polsat" itd,co do portalu nk nie opłaca się płaci za banner liczony w dniach i na pewno tylko nie kosztuje ,bo zwyczajne niekiedy spam boty czy reklamy typu wygrałeś ipod'a tyle by nawet nie zapłaciły.Lepiej w kliknięciach :)

Taa na tvn

15 Minut reklam a tu reklama :

"TVN ZAPRASZA NA SERWER MINESZIT ! "

DONALD TUSK POLECA

Pozdro XDD

Wogle kazdy debil o tym wie i to nie szczegolowe bo tylko napisales gdzie i jak a to chyba wiadomo.

1382793664-U576448.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ja na youtube 60tysięcy wyświetleń filmu jednego 100 slotów pełne :) ale to jeszcze za czasów 2 edycji

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...